Izolatie fatada

Afiseaza: 1-24 din 24 produse

 Filtre

Sina ghidaj tencuieli 2.75 / 3 m

de la 117,03 RON
TVA inclus

Element fixare lemn / OSB

49,09 RON
TVA inclus
Izolatie fatada - Polistiren extrudat 2, 3, 5 cm
nou

Polistiren extrudat 2, 3, 5 cm

de la 163,00 RON
TVA inclus

Plasa protectie schela

446,25 RON
TVA inclus

Profil de pornire (soclu) UL

de la 321,30 RON
TVA inclus

Prin termosistem înţelegem o soluţie tehnică de termoizolare a exteriorului unei construcţii. Această soluţie are la bază „acoperirea” construcţiilor într-un strat de polistiren expandat EPS, polistiren extrudat XPS sau vată minerală bazaltică în funcţie de necesităţi. Un termosistem se aplică pe toate straturile de susţinere. Fiecare termosistem este utilizat pentru îmbunătăţirea performanţelor termoenergetice a construcţiilor pe diverse suprafeţe: BCA, cărămidă, blocuri ceramice sau beton – tencuite sau netencuite.

Prin termoizolarea faţadei se obţine climatul potrivit fiecărui sezon: iarna – căldură şi vara – răcoare. Totodată un termosistem reduce costurile necesare încălzirii cu până la 30%-50%.

Avantajele termosistemului THERMOMASTER:
 

– Climat mai plăcut;
– Valoare mai mare de imobil (certificate de performanţă energetică);
– Mai puţine noxe emise (CO2);
– Rezistenţă excelentă la intemperii;
– Durată de viaţă îndelungată;
– Montare/punere în operă uşoară;
– Gamă largă de culori;
– Tencuială hidrofugă;
– 10 ani de garanţie pentru întregul termosistem Premium

Întrebări și răspunsuri legate de termosistem:

De ce este corect ca polistirenul să se aplice pe exterior, la izolarea clădirilor?


Dacă polistirenul este montat în interior, peretele exterior va ramane neprotejat, astfel izolarea nu este completă și vor apărea pierderi de căldură. În plus peretele fiind rece, vaporii care trec prin polistiren pot crea condens în spatele termoizolaţiei, apărând astfel o zonă umedă între perete şi polistiren care nu se poate ventila şi umezeala care stagnează aici poate fi un mediu ideal pentru apariţia mucegaiului sau a igrasiei. În schimb dacă polistirenul se montează pe exteriorul peretelui acesta va fi protejat şi nici fenomenul de condens nu va apărea.

Ce sunt punțile termice?

Punţile termice sunt acele părţi ale stratului extern al structurii clădirii, a căror conducţie termică este mult mai mare decât a celorlalte părţi. Ceea ce desigur înseamnă ca izolaţia este insuficientă în acele puncte, deci există o cantitate mai mare de căldură între spaţiul încălzit şi cel neîncălzit.

Aceste puncte, linii sau zone, pe unde caldura scapă din structură, se numesc punţi termice. Aceste mici elemente “negative” pot fi punţi termice geometrice, cum ar fi toate colţurile clădirilor, sau aceste punţi termice pot fi structurale, atunci când materiale cu capacitate de izolare termică redusă întrerup o structură bine izolată. Exemple tipice sunt buiandrugi, centuri, grinzi din beton armat în zidărie fără izolaţie (punţi termice liniare) şi ancore fixate cu cuie de metal (punţi termice punctuale). Toate acestea pot fi evitate printr-o proiectare anterioară atentă!

Al treilea tip de punţi termice pot fi cauzate de neglijenţa umană, când distanţa dintre căpriori are goluri, când tavanul în jurul ferestrelor şi uşilor nu este izolat adecvat sau dacă se doreşte folosirea unor celule neînchise pentru izolarea structurii care intră în contact cu solul.

De ce prezintă probleme punţile termice?

Din cauza pierderii căldurii din interior spre exterior, astfel cresc semnificativ costurile de încălzire ale casei. Suprafaţa interioară pe care o simţim rece reduce senzaţia de confort, iar pentru o temperatură plăcută a camerei, aceasta trebuie încălzită excesiv.

Care este grosimea optimă a stratului izolator?

Aceasta depinde de materialul peretelui, de punţile termice, de forma clădirii, de calitatea dorită – şi pe lângă toate acestea – depinde de posibilităţile noastre financiare. De ex., în Romania nu sunt multe unităţi din zidărie ce satisfac cerinţele de confort termic fără o izolaţie suplimentară. Dacă zidăria este făcută din carămidă veche (ex. din B30, tipic în Ungaria din anii ‘80) sau beton armat, atunci limita minimă de grosime a izolaţiei este de 8-10-12 cm, pentru polistiren expandat sau vată minerală de calitate medie.

Dacă se foloşte o structură poroasă modernă, pot fi suficienţi 5 sau 6 cm. În acest caz trebuie notat că prin creşterea grosimii izolaţiei faţadei,  se fac economii mult mai mari la costurile cu încălzirea. Crescând grosimea stratului termo-izolant, nu se schimbă costul adezivului, plasei, amorsei şi a tencuielii folosite, nici taxele de construcţie sau cele pentru schele.

Cu ce material ar trebui efectuată izolarea?

Ca o regulă de bază se poate afirma că în cazul unui perete masiv, solid, cu o permeabilitate ridicată la vapori (ex. beton, cărămidă plină, piatră, bolţar B30, etc.) este recomandată izolarea cu polistiren, iar pentru acei pereţi care permit migrarea vaporilor este recomandată izolarea cu vată minerală.

Dacă dorim să construim ziduri din elemente de beton celular sau din cărămizi ceramice moderne, cu goluri, polistirenul poate să fie o alternativă bună şi economică. Dar dacă existe cerinţe speciale de rezistenţă la foc sau izolare acustică, atunci în pofida diferenţei de preţ, ar trebui să alegem sistemul de vată minerală bazaltică.

Cum ne ajută izolarea fațadei să economisim bani și vara?

În canicula verii, factura de electricitate poate provoca surprize neplăcute pentru proprietarii ale căror locuinţe nu sunt izolate termic corespunzător.

În schimb, într-o clădire termoizolată corect, costurile funcţionării instalaţiei de aer condiţionat, adică facturile de electricitate aferente, pot fi reduse cu aproape 50-70%.

„Din experienţa noastră, majoritatea oamenilor care îşi renovează locuinţele se gândesc numai la anotimpul rece, atunci când aleg grosimea necesară termoizolării faţadei.Însă sunt plăcut surprinşi când temperatura interioară este mai plăcută după termoizolare, nu numai iarna, ci şi pe timpul verii. Aceasta deoarece aparatele de aer condiţionat, trebuie să funcţioneze mai puţin timp, astfel consumul energetic va scădea cu 250-400 kW, iar costurile aferente se reduc cu 100-200 de RON”, a declarat Gábor Csokló, director tehnic al Masterplast.

Ce documente tehnice trebuie să aibă un termosistem vândut în România?

Sistemele termoizolante vândute în România trebuie să aibă marcaj CE sau agrement tehnic, certificarea controlului fabricaţiei de către producător fiind de asemenea necesară. În plus, dacă aceste termosisteme vor fi utilizate pentru clădiri de înălţime medie-mare, este necesară determinarea rezistenţei la foc.

În acest scop, se va testa rezistenţa la foc de către un laborator de încercări, agreat de către Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii din cadrul ministerului de resort. Pentru ca un sistem termoizolant să primească agrementul tehnic, este absolut necesară certificarea rezistenţei la foc de către laboratorul de încercări. 

 Începând din luna APRILIE 2015, Masterplast are sistem de izolare termică AGREMENTAT, reușind să obțină această certificare pentru termosistemul complet THERMOMASTER.
 
Termosistemul THERMOMASTER agrementat este format din:
 
- Polistiren expandat ISOMASTER EPS 80
- Adeziv și masă de șpaclu pentru plăci de polistiren THERMOMASTER FIX
- Plasă fibră de sticlă MASTERNET 160
- Dibluri de armare THERMOMASTER D, THERMOMASTER D Plus, THERMOMASTER D-H
- Profile pentru termosistem THERMOMASTER ALU / PVC, THERMOMASTER PVC-B

De ce să aleg un termosistem agrementat tehnic?

- Aveți garanția unui sistem agrementat tehnic, format din componente de cea mai bună calitate.
- Amortizarea rapidă a investiției prin reducerea costurilor cu încălzirea.
- Rezistența crescută a fațadei la influența factorilor climatici.
- Consultanță la alegerea materialelor și pe întregul parcurs al lucrării.

Ce este o casă pasivă și cum o putem obține?

Se poate obține prin izolare termică extra groasă, astfel se pot construi case cu consum redus de energie, cu grad mare de confort, care protejează mediul înconjurător.

Elementul cel mai important al sistemului este grosimea mărită a termoizolării, de ex. o placă de polistiren între 15-30 cm. Prin folosirea sistemului complet, pierderile de căldură ale diferitelor suprafeţe ale clădirii – pardoseală, socluri, faţade, acoperişuri - pot fi reduse la minim.

De ce trebuie izolate mai întâi acoperişul şi pereţii?

Izolarea ineficientă a acoperişului şi a faţadei este cauza pierderii a 70% din energie. Izolarea extra groasă în aceste zone este cea mai bună cale de a economisi din costurile cu energia.

Este o investiţie sigură!

Nu putem face prea multe împotriva creşterii permanente a preţurilor de energie. Totuşi, putem alege sistemul de izolare termică pentru casa noastră. Aceasta este o investiţie sigură, ce se va recupera în timp.

Gândiţi-vă la viitor!
 
Doriţi să reduceţi la minimum pierderea de energie a clădirii, dar găsiţi că elementele mecanice pentru o casă pasivă sunt prea scumpe? Printr-o proiectare prudentă, un sistem de izolare termică corespunzător poate să aibe un preț destul de rezonabil. Pentru început puteți să izolați acoperișul și pereții casei după care ulterior să completați cu obiectele necesare pentru ventilaţie.

Suport clienti Consultantii nostri sunt disponibili telefonic de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 si 16:00

0728 062 587 vanzarionline@masterplastsrl.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!