Plasa din fibra de sticla

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Plasa Fibră de Sticlă: Utilizări și Caracteristici

 

Descriere Generală

 

Plasele fibră de sticlă sau numite și plasă polistiren sunt produse cu textură rectangulară, utilizate pentru rigidizarea tencuielilor interioare și exterioare. Acestea sunt esențiale pentru prevenirea fisurilor și crăpăturilor, asigurând durabilitatea lucrărilor de construcție.
 

Sortimente și Greutăți

 

Sortimentele de plasă fibră de sticlă sunt clasificate în funcție de masa lor pe unitatea de suprafață, exprimată în grame pe metru pătrat (g/m²). Cele mai comune sortimente sunt:

  • 90 g/m²
  • 125 g/m²
  • 145 g/m²
  • 160 g/m²
 

Utilizări Specifice

 

Tencuieli Interioare

Plasa fibră de sticlă tip 90 g/m² este recomandată pentru armarea tencuielilor interioare. Aceasta oferă suficientă rezistență pentru aplicațiile interne, prevenind fisurile minore ce pot apărea în timp.
 

Tencuieli Exterioare

Pentru tencuielile exterioare, se utilizează plasele de:

  • 125 g/m²
  • 145 g/m²
  • 160 g/m²

Acestea sunt folosite pentru a preveni fisurarea tencuielilor exterioare. În cazul tencuielilor cu o grosime mai mare de 3 mm, se recomandă utilizarea unei plase cu o greutate minimă de 145 g/m².
 

Termosisteme de Fațadă

Plasele din fibră de sticlă de 145 g/m² și 160 g/m² sunt esențiale în componența termosistemelor de fațade. Acestea se aplică în masa de mortar adeziv, pe plăcile termoizolante numite si polistiren. Rolul lor este de a conferi rezistență sistemului la mișcările materialului izolant cauzate de schimbările termice sau contracții, prevenind astfel formarea crăpăturilor sau fisurilor de fațadă.
 

Caracteristici Importante

Atunci când alegem un produs din gama variată de plasă fibră de sticlă, este important să acordăm atenție principalelor caracteristici:

  • Greutatea pe unitatea de suprafață: Influentează rezistența și aplicabilitatea plasei.
  • Rezistența la tensiune: Asigură durabilitatea în fața mișcărilor și schimbărilor de temperatură.
  • Compatibilitatea cu materialele utilizate: Asigură o bună aderență și eficiență în sistemele de termoizolație.

În concluzie, plasa fibră de sticlă este un element crucial în realizarea tencuielilor durabile și eficiente, atât interioare cât și exterioare. Alegerea corectă a tipului de plasă în funcție de aplicație este esențială pentru succesul proiectului.

Suport clienti Consultantii nostri sunt disponibili telefonic de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 si 16:00

0742-106-402 vanzarionline@masterplastsrl.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!