Vata minerala de sticla ISOVER pentru acoperis

Vata minerala de sticla ISOVER pentru acoperis
O casa bine izolata ofera confort termic tot timpul anului, mentinand costurile de intretinere la un nivel foarte redus. Dintre toate componentele constructiei, acoperisul este cel mai important scut termic, avand in vedere ca pe aici au loc cele mai semnificative pierderi de caldura: peste 30% din total. O protectie excelenta se obtine cu o termoizolatie de minim 25 cm!

Vata minerala de sticla pentru izolarea mansardei (intre si sub capriori)

Pentru rezultate optime, recomandam montarea vatei minerale de sticla în 2 straturi (primul strat intre capriori, avand grosimea egala cu inaltimea capriorilor, iar cel de-al doilea strat la fata capriorilor), astfel incat sa se ajunga la o grosime a termoizolatiei de minim 25-30 cm.



Dintre toate materialele izolatoare, vata minerala de sticla ISOVER DOMO TWIN ( λ 0,039 ) este cea mai buna solutie pentru termoizolarea acoperisului, oferind avantaje prin costuri mai reduse si viteza de executie sporita:
• fiind elastica si comprimabila, vata de sticla este usor de utilizat chiar si in spatii neregulate, spre deosebire de polistiren sau vata bazaltica ( materiale rigide );
• fiind cu 60% mai usoara decat polistirenul sau vata bazaltica cu performante similare, vata de sticla nu incarca acoperisul, reducand cu 20-30% costurile de executie a structurii.
La izolarea mansardei, nu se recomanda sa folositi vata minerala de sticla cu ʎ = 0.042 W/(m K) sau ʎ = 0.044 W/(m K). Aceste produse nu au rezistenta mecanica necesara unei izolatii in pozitie verticala. Produsele ce au valorile lambda egale cu 0.042 W/(m K) si 0.044 W/(m K) sunt recomandate doar la izolatiile realizate in plan orizontal: poduri circulabile sau necirculabile.

Pentru un sistem complet de termoizolare a mansardei, ai nevoie si de o folie de difuzie respectiv folie bariera de vapori:

Folii anticondens pentru acoperis

Foliile anticondens sunt recomandate pentru acoperisuri mansardate si se aplica la partea exterioara a termoizolatiei. Folia anticondens protejeaza termoizolatia de umezeala care poate sa patrunda prin invelitoare si in acelasi timp permite vaporilor din interior sa treaca si sa se evapore.

Folii bariera de vapori

Foliile bariera de vapori se folosesc la acoperisuri mansardate si se monteaza la partea interioara a termoizolatiei de acoperis. Au rolul de a impiedica trecerea vaporilor, din interior spre exterior, deoarece umezeala patrunsa in materialul termoizolant ar conduce la distrugerea acestuia. Este foarte important ca suprapunerile foliilor sa se efectueze intr-un mod etans, cu benzile de lipire aferente.

Vata minerala de sticla pentru poduri circulabile (sub placare cu lemn)


Pentru a realiza o izolatie performanta la un pod peste un planseu de beton,se recomanda montarea vatei minerale de sticla ISOVER RIO TWIN intr-o grosime de minim 35 cm. Montajul trebuie facut astfel incat sa se evite discontinuităţile în stratul izolant şi verificat sa nu existe spatii libere intre saltele si grinzi sau intre saltele si pereti. Camera situata sub pod necesita un nivel foarte bun de izolare termica pentru a se evita consumul ridicat de energie pentru incalzire si aparitia condensului pe plafon.

Vata minerala de sticla pentru poduri circulabile (sub placare cu lemn)
De asemenea se recomanda instalarea unei folii bariera de vapori sub vata minerala de sticla. Astfel lemnul ramane protejat atat pe timpul sezonului rece (blocheaza accesul vaporilor de apa), cat si pe timpul sezonului cald (permite evacuarea vaporilor de apa). 

Vata minerala de sticla pentru poduri necirculabile


Pentru o izolare cat mai eficienta la un pod peste un palnseu de beton, recomandam montarea produsului Isover RIO ALU in grosime de minim 30-35 cm. Vata minerala trebuie montata astfel incat sa se evite discontinuitatile stratului izolant si este recomandat sa se evite spatiile libere intre saltelele de vata si grinzi/pereti.

Montajul produselor care sunt caserate cu aluminiu se va realiza cu caserajul in jos / orientat spre partea incalzita. Se recomanda ca incaperea situata sub pod sa fie bine izolata termic pentru a evita pierderile de caldura si aparitia condensului pe plafon.

Suport clienti Consultantii nostri sunt disponibili telefonic de Luni pana Vineri, intre orele 9:00 si 16:00

0728 062 587 vanzarionline@masterplastsrl.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!